Annons
Nyheter

Korta män blir oftare skalliga

Efter att ha studerat 11 000 skalliga män och 12 000 män med håret kvar har tyska forskare hittat generna bakom flinten. Totalt har de identifierat 63 förändringar i den mänskliga arvsmassan som ökar risken för att drabbas av tidigt håravfall, skriver Sydsvenskan.(TT)
Publicerad 4 april 2017

Efter att ha studerat 11 000 skalliga män och 12 000 män med håret kvar har tyska forskare hittat generna bakom flinten. Totalt har de identifierat 63 förändringar i den mänskliga arvsmassan som ökar risken för att drabbas av tidigt håravfall, skriver Sydsvenskan.

Av de förändringarna är fyra direkt kopplade till längd. Men håravfallets koppling till kroppshyddan är inte helt klar, skriver forskarna från Bonns universitet i den nya rapporten. Deras teori är att en anledning är att de korta männen gick igenom puberteten snabbare än de längre.

Annons

Sedan tidigare är det känt att prostatacancer och hjärtsjukdomar är vanligare bland män som tappat håret. Men den nya rapporten visar också att den som drabbats av håravfall löper större risk för Parkinson, högt blodtryck och prostataförstoring.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons