Annons
Nyheter

Leijonborg: "Mycket har gjorts rätt"

I en debattartikel i Dagens Nyheter skriver avgående styrelseordföranden för Karolinska Institutet Lars Leijonborg, att "sedan affären exploderat" i och med att SVT publicerade den tredje och avslutande dokumentären om Macchiarini, "har mycket gjorts rätt" vid lärosätet.(TT)
Publicerad 5 oktober 2016

I en debattartikel i Dagens Nyheter skriver avgående styrelseordföranden för Karolinska Institutet Lars Leijonborg, att "sedan affären exploderat" i och med att SVT publicerade den tredje och avslutande dokumentären om Macchiarini, "har mycket gjorts rätt" vid lärosätet.

Det förklarar enligt honom hur det kommer sig att universitetet inte fallit på den internationella skalan över olika lärosäten, som många förutspått. Enligt Times Higher Education rankas i år KI som det 28:e bästa i världen, samma plats som förra året.

Annons

Han citerar ur en ledare i tidskriften Nature, som skulle skriva att KI:s rykte efter krisen "räddats av hur affären har hanterats", sedan februari i år.

Det som hänt kan däremot få långtgående effekter om politiker nu tar Macchiarini-affären till intäkt för att minska forskningsanslagen, eller öka den politiska styrningen av akademien, skriver den förre utbildningsministern.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons