Nyheter

Lurade Södertälje på miljoner - döms

En 49-årig kvinna i Södertälje döms till fängelse i tre år och fyra månader för att ha lurat kommunen på mångmiljonbelopp. Totalt åtalades 32 personer misstänkta för grova bedrägerier mot Södertälje kommun, samt i vissa fall även mot Arbetsförmedlingen, om sammanlagt 6,8 miljoner kronor.(TT)
Publicerad 5 oktober 2016

En 49-årig kvinna i Södertälje döms till fängelse i tre år och fyra månader för att ha lurat kommunen på mångmiljonbelopp. Totalt åtalades 32 personer misstänkta för grova bedrägerier mot Södertälje kommun, samt i vissa fall även mot Arbetsförmedlingen, om sammanlagt 6,8 miljoner kronor. 24 av dem döms av tingsrätten.

Den 49-åriga kvinnan satt i ledningsgruppen för ett hemtjänstföretag som lämnade in felaktiga kostnadsräkningar och åtalades senare för att ha debiterat kommunen för arbete som inte utförts. Utöver henne döms två personer till fängelse i ett respektive två år.

De misstänktas advokater hade begärt ersättning på över 80 miljoner kronor, men får nöja sig med 60 miljoner.

I ett annat jättemål med anknytning till Södertälje dömdes förra sommaren ägarna till ett assistansbolag för att ha lurat till sig 30 miljoner kronor från Försäkringskassan.

TT