Annons
Nyheter

Kommunal stämmer bussbolaget

Fackförbundet Kommunal förbereder en omfattande stämning mot Bergkvara Buss, det bolag som äger bussen som åkte av vägen utanför Sveg där tre ungdomar omkom. Medlemmar i Kommunal som kör för bolaget vittnar om pressade scheman, stress och en allmänt dålig arbetsmiljö.(TT)
Publicerad 5 april 2017
””
””

Många medlemmar har dessutom hört av sig anonymt till Kommunal på grund av risken för trakasserier från företaget.

Misstänks för brott

Annons

Busschauffören misstänks för vållande till kroppsskada, vållande till annans död och vårdslöshet i trafik.

””

I ett pressmeddelande från Åklagarmyndigheten säger hon att det är rutin vid den här typen av ärenden att en förundersökning inleds och att man bedriver en bred utredning.

"I det här fallet har jag gjort bedömningen att omständigheterna är sådana att det finns en misstanke om brott", säger Karin Johnsson-Rydh.

Utredningen fortsätter nu med förhör med bland andra busschauffören. När förhören kommer att hållas är ännu inte bestämt, men så fort som möjligt.

Vägen nyligen inspekterad

I dag beslutade Statens haverikommission att inleda en haveriutredning om olyckan, rapporterar P4 Jämtland.

Busschauffören har berättat för sin chef att han tappade kontrollen på grund av kraftiga tjälskott i vägbanan. Men den vägsträcka där bussen kraschade har nyligen inspekterats utan anmärkning, rapporterar TV4 Nyheterna. Trafikverket bekräftar att vägen inspekterades två gånger under mars. Den senaste inspektionen var samma vecka eller veckan innan dödsolyckan.

När bussen kraschade i söndags var den på väg från Skene i Västergötland till Klövsjö. Ombord fanns 52 ungdomar från Ängskolan i Skene och sju vuxna.

Minnesstund

Utredningen om vad som orsakade kraschen fortsätter samtidigt som ungdomarnas hemort försöker hantera sorgen efter de elever som förolyckades.

Annons

Sorgen har varit tung på skolan och i kommunen och på torsdagen ordnas en officiell minnestund på Mor Kerstins Torg i Kinna.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons