Nyheter

Nära dött lopp mellan blocken

Skillnaden mellan blocken är med två dagar kvar till valet väldigt liten. Det visar opinionsundersökningar från SVT/Novus, Expressen/Demoskop och SvD/Sifo. Valrörelsen är i sitt slutskede och opinionsinstituten presenterar sina sista mätningar innan söndagens val.(TT)
Publicerad 7 september 2018

Valrörelsen är i sitt slutskede och opinionsinstituten presenterar sina sista mätningar innan söndagens val.

De rödgröna partierna S, V och MP noterar ett stöd på 39,9 procent i Novus undersökning, medan allianspartierna M, KD, C och L får 38,5 procent. Förändringarna är inte statistiskt säkerställda jämfört med förra veckans mätning.

Socialdemokraterna är hos Novus största enskilda parti med 24,9 procent, följt av Sverigedemokraterna, 19,1 procent. Därefter kommer Moderaterna med 17,7 procent. De tre partier, KD, L och MP, som valsat nära fyraprocentspärren ser alla ut att klara sig i nuläget, där MP med sina 5,0 procent ligger närmast gränsen för att åka ur riksdagen.

Demoskops mätning ger en liknande bild. S är störst och ökar något till 26,5 procent. Moderaterna är näst störst med 17,9 procent. Sverigedemokraterna backar en aning till 17,2, jämfört med 18,2 procent i Demoskops förra undersökning.

De rödgröna får 41,6 procent hos Demoskop, mot Alliansens 38,4. Skillnaden mellan blocken är så liten att den ryms inom felmarginalen.

Ovissheten bekräftas i SvD/Sifos sista väljarbarometer som ger de rödgröna 40,6 procent och Alliansen 39,2 procent.

””
””

TT