Annons
Nyheter

Pojke döms - sexutnyttjade flicka som kräkts

Flickan låg och spottade i en plastpåse efter att ha kräkts under festen utanför Umeå. Då frågade en 16-årig pojke om hon vill "göra något snuskigt", rörde hennes bröst och rumpa samt knäppte upp hennes byxor.(TT)
Publicerad 5 april 2017

Flickan låg och spottade i en plastpåse efter att ha kräkts under festen utanför Umeå. Då frågade en 16-årig pojke om hon vill "göra något snuskigt", rörde hennes bröst och rumpa samt knäppte upp hennes byxor. Nu döms han av hovrätten för sexuellt ofredande till 25 timmars ungdomstjänst samt till att tillsammans med sina föräldrar betala 7 000 kronor i skadestånd till flickan, rapporterar SVT Nyheter Västerbotten.

Pojken hade festen när föräldrarna inte var hemma. Flickan låg stilla i pojkens säng med ansiktet mot väggen, och enligt henne mådde hon så dåligt av berusningen att hon inte kunde säga nej.

Annons

Tingsrätten friade pojken från åtalet om sexuellt ofredande för att det inte gick att bevisa att flickan inte varit med på handlingarna.

Men hovrätten anser att han visste att hon mådde illa, var i utsatt läge och påpekar att han inte fått några signaler om att hans beteende var önskvärt.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons