Annons
Nyheter

M och FP: Polissatsningen räcker inte

Regeringen satsar ytterligare 700 miljoner kronor på polisen under 2017, rapporterar SVT Nyheter. Moderaterna är inte imponerade. Pengarna läggs ovanpå den tidigare satsningen på två miljarder kronor extra fram till 2020.(TT)
Publicerad 7 april 2017

Pengarna läggs ovanpå den tidigare satsningen på två miljarder kronor extra fram till 2020. För innevarande år fick polisen 100 miljoner kronor extra plus att man fick behålla överskottet på 700 miljoner kronor från 2016.

””

Satsningen gör det möjligt att behålla de civilanställda som Rikspolischefen anställt på eget bevåg, men även att öka antalet polisanställda, enligt inrikesministern.

Annons

Snabbare svar

””

Finansminister Magdalena Andersson (S) säger till SVT att ökningen av antalet skjutningar är en viktig orsak till extrasatsningen.

””

Räcker inte

Satsningen kommer i den så kallade tilläggsbudgeten för 2017 som presenteras samtidigt som vårbudgeten den 18 april.

Moderatledaren Anna Kinberg Batra är inte imponerad av satsningen.

””

Liberalernas ledare Jan Björklund tycker att det är bra att polisen får mer pengar men anser att det inte räcker.

Höja lönerna

””

Polisförbundet välkomnar regeringens extra pengar men tycker att det är för litet.

"Dagens besked riskerar dock att inte bli någon ytterligare satsning på polisen utan gå till de kostnader som myndigheten redan har dragit på sig", säger förbundets ordförande Lena Nitz i en skriftlig kommentar till TT.

Fyra områden

Annons

Mats Löfving, chef för polisens nationella operativa avdelning (Noa) behöver inte tänka länge för att svara på frågan om var han anser att pengarna kommer att göra störst nytta. Han nämner fyra områden där polisen behöver förstärkning.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons