Annons
Nyheter

Rakhmat Akilov ställs inför häktningsdomare

Rakhmat Akilov, som misstänks för lastbilsdådet på Drottninggatan, ställs i dag inför häktningsdomaren i Stockholms tingsrätt. Misstankarna mot honom är mycket starka, enligt polisen.(TT)
Publicerad 11 april 2017

Den misstänkte terroristen, 39-årige Rakhmat Akilov, begärdes häktad på måndagseftermiddagen av vice chefsåklagare Hans Ihrman. Mannen är på sannolika skäl misstänkt för terroristbrott.

Häktningsförhandlingen inleds klockan 10 i dag. Av häktningsframställan framgår att rysk tolk behövs.

Annons

Akilovs advokat Johan Eriksson, som är belagd med yppandeförbud, vill inte säga hur Akilov ställer sig till misstankarna. Först sedan åklagaren har lagt fram sitt yrkande i domstolen kommer den misstänktes inställning bli känd.

Det finns flera olika former av bevis som pekar mot den misstänkte gärningsmannen - teknisk bevisning, fotografier och uppgifter från Akilov själv - enligt rikspolischef Dan Eliasson.

””

Det kommer att dröja länge innan utredningen är klar.

””

Fyra människor dog i terrordådet: en svensk flicka i skolåldern, en kvinna från Uddevalla, en 41-årig brittisk man och en kvinna från Belgien.

Nio personer vårdas fortfarande på sjukhus, enligt Stockholm läns landsting. Två av dem är allvarligt skadade och vårdas på intensivvårdsavdelning. Sju personer har lindriga skador.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons