Nyheter

Sjuk Gorbatjov missar Malmömiddag

Mötet mellan den forne Sovjetledaren Michail Gorbatjov och den tidigare amerikanske utrikesministern James Baker i Malmö är inställt. Planen var att de båda, som befann sig på varsin sida av järnridån under det kalla kriget, skulle gästa Malmö börssällskap den 11 oktober.(TT)
Publicerad 5 oktober 2016

Mötet mellan den forne Sovjetledaren Michail Gorbatjov och den tidigare amerikanske utrikesministern James Baker i Malmö är inställt.

Planen var att de båda, som befann sig på varsin sida av järnridån under det kalla kriget, skulle gästa Malmö börssällskap den 11 oktober. Men middagen är inställd eftersom börssällskapet fått besked om att Gorbatjov insjuknat och är under behandling.

Insjuknandet är av karaktären att man räknar med att Gorbatjov tillfrisknar och att det blir ett nytt datum för middagen när det getts klartecken från Gorbatjov och Baker, skriver Malmö börssällskap på sin webbsida.

Tidigare har Malmö börssällskap bland annat gästats av den amerikanska ex-presidenten Bill Clinton och Storbritanniens tidigare premiärminister Tony Blair.

TT