Annons
Nyheter

Skadestånd till friad tvillingpappa

En pappa som först dömts och sedan friats för misshandel av sina tvillingspädbarn får drygt 400 000 kronor i skadestånd för lidande och förlorad arbetsinkomst, rapporterar lokala medier. Först dömdes pappan till fem års fängelse i Gävle tingsrätten.(TT)
Publicerad 4 oktober 2016

En pappa som först dömts och sedan friats för misshandel av sina tvillingspädbarn får drygt 400 000 kronor i skadestånd för lidande och förlorad arbetsinkomst, rapporterar lokala medier.

Först dömdes pappan till fem års fängelse i Gävle tingsrätten. Sedan friade hovrätten honom från att grovt ha misshandlat sina två spädbarn. Hovrätten gjorde bedömningen att pappans erkännanden inte gick att lita på sedan försvarsadvokaten presenterat filmer som visar hur förhören gick till. Dessutom drog pappan tillbaka sina erkännanden.

Annons

JK, som beslutat om mannens skadestånd, skriver att mannen "varit misstänkt för ett allvarligt brott och att ersättningen för lidandet därför bör bestämmas till ett högre belopp än det som normalt utgår vid frihetsberövanden".

TT

Annons
Annons
Annons
Annons