Annons
Nyheter

Skärpt straff för hämnd mot socialen

Straffen skärps för de inblandade i hämndaktionen mot en socialsekreterare i Botkyrka kommun, som iscensattes efter ett beslut om tvångsomhändertagande av ett barn. Fem män och en kvinna fälls av Svea hovrätt, rapporterar Dagens Nyheter.(TT)
Publicerad 5 oktober 2016

Straffen skärps för de inblandade i hämndaktionen mot en socialsekreterare i Botkyrka kommun, som iscensattes efter ett beslut om tvångsomhändertagande av ett barn. Fem män och en kvinna fälls av Svea hovrätt, rapporterar Dagens Nyheter.

Socialsekreterarens bil sattes i brand utanför hennes hem och trädgården tapetserades med hotfulla anslag. Dessutom utfördes flera brandattentat mot socialkontoret. De två huvudåtalade dömdes i tingsrätten till ett och ett halvt års fängelse. Hovrätten förlänger straffen med fyra respektive två månader. Tre personer som friades av tingsrätten döms till ungdomstjänst respektive samhällstjänst och en kvinna som tidigare dömts till skyddstillsyn får straffet skärpt till 220 timmars samhällstjänst.

Annons

Efter händelsen lever socialsekreteraren med skyddad identitet och har sagt upp sig från sitt jobb, eftersom hon ansåg att arbetsgivaren inte gett henne tillräckligt stöd.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons