Annons
Nyheter

Stockholm stad öppnar lokaler för strandsatta

Efter dådet i Stockholms innestad har många haft svårt att ta sig hem. Nu öppnar staden lokaler för strandsatta. Efter dådet där en lastbil körde genom en folkmassa in i Åhléns på Drottninggatan i Stockholm har trafiken lamslagits.(TT)
Publicerad 7 april 2017

Efter dådet där en lastbil körde genom en folkmassa in i Åhléns på Drottninggatan i Stockholm har trafiken lamslagits. Tåg och kollektivtrafik är stängda och många har svårt att ta sig hem.

Staden öppnar därför lokaler i innerstan för de som inte kan ta sig hem, meddelar den på sin sajt. Dessa återfinns på Kammakargatan 30, Observatorielundens skola på Norrtullsgatan, Hantverkargatan 3, Göta Ark på Medborgarplatsen och på Bo Bergmans gata 4.

Annons

Många personer har även suttit fast på arbetsplatser och i lokaler sedan dådet inträffade strax innan tre på eftermiddagen. Vid 18-tiden kunde kunder och personal lämna byggnader och affärer runt Drottninggatan.

Polisen i city har tidigare uppmanat människor att sluta vänta på tunnelbanan och istället gå hemåt. Som följd har tiotusentals stockholmare börjat ta sig hem till fots. Polisen har inte gett några klara rekommendationer till de som inte kan ta sig hem.

””

Stockholm stad uppmanar även invånare att endast dela bekräftade uppgifter och inte lägga ut bilder på drabbade i sociala medier. Något som däremot delas i sociala medier är meddelande från personer i Stockholm som öppnar sina hem. Under hashtaggen #Openstockholm informerar både privatpersoner och företag om hem och kontorslokaler som tar emot strandsatta.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons