Annons
Nyheter

Wikström laddar för bakslag i riksdagen

Sjukvårdsminister Gabriel Wikström (S) drar inte tillbaka propositionen mot privatiseringar av universitetssjukhus, trots att en majoritet i riksdagen är emot. Oppositionen undrar vad han sysslar med.(TT)
Publicerad 10 april 2017
””

Redan i torsdags, när Wikström lämnad sitt lagförslag till riksdagen, visste han om att Alliansen var helt emot. Han hävdar dock att Sverigedemokraternas besked, som Ekot rapporterat om, inte var väntat.

””

"Hittar på"

Annons

Moderaternas sjukvårdspolitiska talesperson Cecilia Widegren hävdar att Wikströms förslag innebär att han hittar på problem som inte finns.

””

Det finns i dag inget universitetssjukhus som är privatiserat, men regeringen vill göra det omöjligt i framtiden genom en lagändring som föreslås träda i kraft den 1 augusti i år. Det ska också stoppa att delar av de sju universitetssjukhusen privatiseras.

””
””

Lagrådet kritiserade lagrådsremissen som låg till grund för propositionen för att inte riktigt lyckas definiera klart vad ett universitetssjukhus är, vilket kan innebära att det är oklart vilka typer av verksamhet som förslaget omfattar.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons