Nyheter

Större förtroende för Sjöstedt än Löfven

Förtroendet för Jonas Sjöstedt är större än vad det är för Stefan Löfven, visar en ny mätning. I förtroendebotten återfinns, trots det extrema sommarvädret, Miljöpartiets båda språkrör. Förtroendet är fortsatt stabilt för Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt.(TT)
Publicerad 14 augusti 2018

Förtroendet är fortsatt stabilt för Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt. 37 procent har förtroende för honom vilket gör att V-ledaren fortsatt ligger före statsminister Stefan Löfven (S) och bara har Moderatledaren Ulf Kristersson på 39 procent framför sig, enligt en Demoskopmätning som utförts på uppdrag av Expressen.

””

Siffrorna är dock låga. Inför valet 2014 låg båda statsministerkandidaterna betydligt högre än vad Kristersson och Löfven gör nu.

Enligt mätningen har förtroendet legat stabilt eller försiktigt höjts för samtliga partiledare, förutom för Kristdemokraternas Ebba Busch Thor som ligger på 17 procent. Hon ligger i förtroendebotten tillsammans med Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin med 18 procent och Gustav Fridolin med 16 procent.

””

TT