GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Tusentals kycklingar kvävdes - åkare döms

När dörren in till kycklingarna öppnades vid ankomsten till slakteriet hade nästan 4 000 kycklingar dött inne i släpet, som inte hade tillräcklig ventilation. Hål hade borrats i väggarna på skåpet som kycklingarna fraktades i, men det hjälpte inte, kycklingarna hade kvävts.(TT)
Publicerad 14 februari 2018

När dörren in till kycklingarna öppnades vid ankomsten till slakteriet hade nästan 4 000 kycklingar dött inne i släpet, som inte hade tillräcklig ventilation. Hål hade borrats i väggarna på skåpet som kycklingarna fraktades i, men det hjälpte inte, kycklingarna hade kvävts.

Trots att ett fordon som inte var godkänt för djurtransporter hade använts friades åkaren av tingsrätten, bland annat eftersom han under färdens gång stannat till och kontrollerat temperaturen. Men hovrätten ser annorlunda på saken - åkaren döms till villkorlig dom och 60 dagsböter för djurplågeri. Åkeriet ska också betala 100 000 kronor i företagsbot, rapporterar Laholms Tidning.

Hovrätten anser det bevisat att kycklingföretaget hade kännedom om bristerna och företaget får därför en företagsbot på 75 000 kronor.

TT

Läs mer