GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Unga sköt fyrverkerier mot räddningspersonal

På bara några timmar har polisen i Kristianstad lyft på luren och mötts av fem-sex larm om ungdomar som skjutit raketer mot bland andra räddningspersonal, väktare och polis. Även i Västsverige larmas det flitigt, bland annat i Halmstad och i Skövde.(TT)
Publicerad 28 december 2018

Ett gäng ungdomar sköt på fredagskvällen fyrverkerier mot räddningspersonal i Kristianstad som försökte släcka en brand i ett soprum. När polis kom till platsen blev även de beskjutna med fyrverkerier.

””

Ingen person skadades vid händelsen.

Under kvällen har Skånepolisen fått in flera larm om liknande fall i Kristianstad. Strax efter halv sju kom ett larm om att ungdomar skjutit raketer mot en äldre dam. Ungefär en timme senare larmades polisen om att fyra personer mellan 14 och 18 år i stället riktat raketerna mot väktare.

””
””

Senare under kvällen kastade en grupp personer smällare mot en polispatrull vid Johanneslundsskolan i centrala Malmö. Poliserna kunde fånga in två av personerna, skriver Sydsvenskan.

Även i Västsverige ramlar larmen in. I Skövde har bland annat en kvinna i 70-årsåldern blivit beskjuten med någon form av fyrverkeripjäs utanför en matbutik. I Halmstad ska svartklädda ungdomar ha avfyrat smällare och i Kungälv har bilar beskjutits, skriver Göteborgs Posten.

TT