Nyheter

Valspurt med målfoto i sikte

Partierna jobbade sig oförtrutet in i kaklet på lördagen. De två hetaste statsministerkandidaterna valspurtade väl medvetna om att det kan bli målfoto om regeringsmakten.(TT)
Publicerad 8 september 2018
””

Med insikten att Socialdemokraterna förmodligen kommer att göra sitt sämsta val i modern tid, tar Löfven inte ut en seger i förskott.

””
””

"Mycket tramsande"

Sergels torg var även platsen för det gemensamma valmötet med Alliansens partiledare. M-ledaren Ulf Kristersson tyckte att valrörelsen varit ungefär som förväntat:

””

L-ledaren Jan Björklund varnade för Vänsterpartiets framgångar i opinionen och ser det som realistiskt att Jonas Sjöstedt kan bli vice statsminister:

””

Optimism hos V

Skulle de rödgröna bli största block måste V få en framskjuten roll, fastslog Sjöstedt på Medborgarplatsen i Stockholm:

””

TT: Hur ser du på dina möjligheter att bli vice statsminister om de rödgröna skulle bli större?

””

Åkesson mot alla

Ett annat parti med stark vind i seglen är SD. Partiledaren Jimmie Åkesson prickade in Sveriges tre största städer i valrörelsens elfte timme.

Hans segervittring bedarrade inte av skanderande motdemonstranter på Värnhemstorget i Malmö.

””

Innan Åkesson hastade vidare mot Göteborg, målade han upp bilden av svensk politik där alla "de gamla partierna" bekämpar SD.

””

Lööfs värderingar

Även Centerpartiets ledare Annie Lööf går i mål med högt självförtroende. Hon varnade i sitt valfinaltal åhörarna för vänstern och SD när det är dags att rösta.

””

För henne står särskilt värderingsfrågor på spel i valet:

””

TT