TT-Inrikes

Gripen efter bilbränder i Gävle släpps

TT-Inrikes Artikeln publicerades

Tolv bilar, en husbil och ett soprum har brunnit i stadsdelen Brynäs i Gävle under måndagsmorgonen. Ytterligare ett antal bilar har skadats av värmen från de brinnande fordonen. Det finns inga uppgifter om att någon person ska ha kommit till skada.(TT)

Tolv bilar, en husbil och ett soprum har brunnit i stadsdelen Brynäs i Gävle under måndagsmorgonen. Ytterligare ett antal bilar har skadats av värmen från de brinnande fordonen. Det finns inga uppgifter om att någon person ska ha kommit till skada.

Bränderna uppgavs på måndagsmorgonen vara under kontroll. Det första larmet kom strax före klockan fyra natten till måndagen, enligt Linda Wideberg, presstalesperson i polisregion Mitt. Klockan 06 samt 07.30 kom sedan larm om ytterligare bilbränder.

Det har brunnit på flera olika platser inom en radie av 150 meter, enligt Daniel Åström, inre befäl på Gästrike räddningstjänst.

    – Det började brinna medan vi var på plats. Det är ett område vi har haft problem med tidigare, det har kommit lite i omgångar, säger han.

    Två fönsterrutor har också krossats på byggnader i närheten.

    Den person som greps tidigare under måndagen har nu släppts, då bevisningen inte var tillräcklig för att hålla personen frihetsberövad, skriver SVT.