Annons
Nyheter

36 OS-domare avstängda

Alla 36 OS-domare i boxning stängs av tills vidare av Internationella boxningsförbundet (AIBA). Efter en regeländring som genomfördes till OS vill AIBA göra en utredning om detta kan ha påverkat matchresultat. "En majoritet av boxningen i OS mottogs väldigt positivt.(TT)
Publicerad 6 oktober 2016

Alla 36 OS-domare i boxning stängs av tills vidare av Internationella boxningsförbundet (AIBA). Efter en regeländring som genomfördes till OS vill AIBA göra en utredning om detta kan ha påverkat matchresultat.

"En majoritet av boxningen i OS mottogs väldigt positivt. Men ett litet antal omdebatterade domarbeslut indikerar att förändringar av reglerna är nödvändiga", skriver AIBA i ett pressmeddelande.

Annons

Ett antal oidentifierade domare togs bort under OS i Rio i somras, efter att AIBA konstaterat att "mindre än en handfull" av besluten från 239 granskade fall inte var på den nivå som förväntades. Därför tillsattes en utredning.

"Under tiden har det beslutats att alla 36 domare vid de olympiska spelen inte kommer att användas vid något AIBA-evenemang tills utredningen är klar", uppger AIBA.

Anna Laurell Nash var enda svenska boxare i OS. Hon slogs ut i sin första match och var inte nöjd med domarinsatsen.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons