Annons
Nyheter

Goitom bakom AIK-segern

Jesper Nyholm avgjorde men Henok Goitom låg bakom 2-1-segern med ett mål och en framspelning. AIK är uppe i delad serieledning. - Vi vet att vi är bra och det är skönt att vi visar det, sade Goitom efteråt. Han högg på en turlig retur som Elfsborgsmålvakten Kevin Stuhr Ellegaard inte borde ha släppt.(TT)
Publicerad 10 april 2017

Han högg på en turlig retur som Elfsborgsmålvakten Kevin Stuhr Ellegaard inte borde ha släppt. Henok Goitom hann före sin försvarare och stötte in 1-0-mål till AIK i 26:e minuten.

””

På sitt sätt var målet ungefär som matchen i sig. AIK-spelarna var rappare, mer aggressiva och fick utdelning för sin höga press.

””
Annons

Olyckligt hemmalag

Elfsborgstränaren Magnus Haglund var missnöjd med sitt lags uppspel i första halvlek. Det blev svårt för boråsarna att skapa målchanser. 

””

Jesper Nyholms 2-1-mål i 47:e minuten skickade upp laget i tabelltoppen. Goitom spelade fram.

””

Delad serieledning

Med fyra poäng på två matcher delar AIK den allsvenska serieledningen med IFK Göteborg, Örebro och Halmstad. Under tisdagen kan Malmö FF eller Sundsvall gå upp jämsides på förstaplatsen.

””

Elfsborg möter Djurgården på bortaplan i nästa omgång. För AIK är det dags för årets första derby. Hammarby kommer till Friends arena på måndag.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons