Annons
Nyheter

Ankarcronas lag till Nations Cup

Hopplandslagets förbundskapten Henrik Ankarcrona har tagit ut sitt första lag till säsongsstarten i Nations Cup. De fem som ingår i den första nationshoppningen för året är Peder Fredricson, Angelie von Essen, Helena Persson, Jonna Ekberg och Petronella Andersson.(TT)
Publicerad 7 april 2017

Hopplandslagets förbundskapten Henrik Ankarcrona har tagit ut sitt första lag till säsongsstarten i Nations Cup. De fem som ingår i den första nationshoppningen för året är Peder Fredricson, Angelie von Essen, Helena Persson, Jonna Ekberg och Petronella Andersson.

"Det är en spännande laguppställning med väldigt mycket erfarenhet bland ryttarna", säger Ankarcrona till Ridsportförbundets hemsida.

Annons

Premiären sker i Lummen, Belgien i slutet av april.

Sverige är ett av åtta lag i den högsta divisionen. Sex av åtta tävlingar räknas och de sju främsta lagen når säsongsfinalen i Barcelona i månadsskiftet september/oktober. Sverige hoppar inte om poäng i de avslutande två deltävlingarna.

"Det är tidigt på säsongen men målet är att ta oss till final. Vi har sex deltävlingar att göra och det gäller att vi är med redan från början och tar poäng. Dessutom är nationshoppningarna en jätteviktig del i uppladdningen mot EM", säger Henrik Ankarcrona.

EM avgörs i Göteborg i slutet av augusti.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons