Nyheter

Ännu oklart kring Damkronornas ersättning

Damkronorna ska få 800 000 kronor i ekonomiskt stöd. Men ännu har förbundskapten Ylva Martinsen och landslagsspelarna inte fått något besked kring hur pengarna ska fördelas. - Än så länge är det här väldigt nytt, säger assisterande lagkaptenen Erika Grahm.(TT)
Publicerad 3 september 2018

Det har gått en och en halv vecka sedan Svenska ishockeyförbundet och herrligan SHL meddelade att landslaget Damkronorna ska få 800 000 i ekonomiskt stöd. Ett beslut som togs efter att TT uppmärksammat att flera spelare tvekar på spel i landslaget efter det uteblivna stödet från Sveriges olympiska kommitté (SOK).

Men när damligan SDHL hade sin upptaktsträff i Stockholm fanns inget avtal klart.

"Betyder enormt mycket"

””

Ishockeyförbundet har tidigare hänvisat till en fördelningsnyckel där spelarna ska få ersättning för förlorad arbetsinkomst under landslagssamlingarna. Damkronornas nästa läger är fyrnationsturneringen i Saskatoon, Kanada, om två månader.

””

"Inte oense"

Förbundets tävlingschef Olof Östblom bekräftar att ett avtal för den här säsongen är på gång, efter ett möte med Sico under måndagen.

Spelarfacket ska ta ställning till ett förslag och ett avtal kan vara klart redan senare i veckan. Det är landslagsspelarna som jobbar och förlorar inkomst under landslagsuppdrag som kommer få ta del av de 800 000 kronorna, fördelat på säsongens landslagssamlingar.

””

TT: När hoppas ni att ett avtal är klart?

””

TT