Nyheter

Bekant ansikte tar över ansvaret i BP

BP-bekantingen Roberth Björknesjö tar över ansvaret efter den senaste tidens turbulens i klubben - och han gör det som både tränare och sportchef. - Vi tror att det här är vägen framåt, säger BP:s klubbdirektör Henrik Nilsson.(TT)
Publicerad 7 september 2018

Efter Aftonbladets granskning om pennalism och sexism inom Brommapojkarna har tränarna Luis Pimenta och Goncalo Pereira sparkats, och sportchefen Daniel Majstorovic lämnade klubben i går. Nu har BP gjort klart med Roberth Björknesjö som ersättare till både Pimenta och Majstorovic.

””

"Vill korta infovägen"

TT: Kändes det viktigt att ta in någon med en relation till klubben med tanke på det som har hänt?

””

Björknesjö kommer att vara både sportchef och tränare i form av en roll som manager. Han kommer att rapportera direkt till klubbdirektören för att minska avståndet mellan laget och kontoret.

””

Ansluter efter helgen

Sedan Aftonbladet publicerade sin granskning i förra veckan påbörjades en intern utredning, som ledde till att huvudtränaren Luis Pimenta och hans assisterande Goncalo Pereira fick sparken. Dessutom har sportchefen Daniel Majstorovic lämnat sitt uppdrag. Men trots att tränar- och sportchefsfrågan är löst är inte utredningen helt klar.

””

Roberth Björknesjö kommer att ansluta efter helgen. Roger Palmgren och Dali Savic som tills vidare tog över ansvaret efter Pimenta kommer att ha en roll i A-laget. Det är oklart exakt hur den kommer vara utformad, men Björknesjö kommer att ha det yttersta ansvaret. Han har tidigare tränat BP mellan 2010 och 2013 och med honom vid rodret tog klubben klivet från superettan till allsvenskan 2012. Han kommer närmast från IK Frej som han har lett sedan sommaren 2017.

TT