Nyheter

Bröt mot spelregel - 44 gånger

Strulputten Joey Barton har gjort det igen. Glasgow Rangers-mittfältaren anklagas för att ha brutit mot reglerna som förbjuder spelarna i Skottland att satsa pengar på fotboll. Det handlar inte om en eller två gånger - utan 44.(TT)
Publicerad 5 oktober 2016

Strulputten Joey Barton har gjort det igen.

Glasgow Rangers-mittfältaren anklagas för att ha brutit mot reglerna som förbjuder spelarna i Skottland att satsa pengar på fotboll. Det handlar inte om en eller två gånger - utan 44. Spelen ska enligt Skottlands fotbollsförbund ha lagts mellan den 1 juli och den 15 september i år. Barton har fram till den 12 oktober på sig att besvara anklagelserna. Ett "förhör" kommer sedan att hållas den 27 oktober.

Barton som tidigare representerat bland andra Manchester City, Newcastle och Marseille har flera gånger under karriären stängts av för våldsamt beteende på och vid sidan av planen. Han avtjänade ett sex månader långt fängelsestraff för misshandel 2008.

Den 34-årige engelsmannen blir i dagarna spelklar efter en tre veckor lång avstängning för ett bråk med lagkamraten Andy Halliday under ett träningspass.

TT