Annons
Nyheter

Brynäskross i måstematchen

Allt talade för Frölunda - då slog Brynäs till med en jättekross. Skyttekungen Kevin Clark gjorde hattrick för andra hemmamatchen i rad när Brynäs vann med 6-0 och fixade fram en sjunde och avgörande semifinal på långfredag. - Vi är glada och redo för fredag.(TT)
Publicerad 12 april 2017

Kevin Clark ville inte prata om sig själv och sitt hattrick efter krossen inför 7 728 åskådare.

I stället lyfte han fram laget framför jaget.

Annons

Ett skadeskjutet Brynäs som de flesta räknat bort då tre av lagets bästa spelare fanns vid sidan om.

Formstarke landslagsbacken Simon Bertilsson saknades med en hjärnskakning - han lär inte spela på fredag heller - mästarbacken (i fjol med Frölunda) Elias Fälth var också borta liksom David Rautio, ettan i målvaktsligan i slutspelet.

””

Höll nollan

Målvakten Felix Sandström höll sin första slutspelsnolla och tog alla 32 skott.

Speciellt första tio minuterna höll han Brynäs kvar i matchen.

Frölunda vann skotten i första perioden med 13-6 (totalt 32-25) - men Brynäs gjorde mål på hälften av sina skott i öppningsperioden och ledde med 3-0.

Pathrik Westerholm sköt 1-0 via stolpen efter 8.40, Clark styrde in 2-0 i numerärt överläge och Tomas Zaborsky lyfte in 3-0 med en backhand.

Clark fixade 4-0 och 5-0 inom loppet 2.19 i den andra perioden och ett Frölunda som uppträdde passivt i egen zon var ett slaget lag. Det var Brynäs tredje 6-0-seger i slutspelet, det blev två sådana överkörningar även i kvartsfinalserien mot Linköping.

Självkritisk

Frölundatränaren Roger Rönnberg bytte ut Johan Gustafsson mot Dan Bakala efter 5-0. Efteråt var Rönnberg självkritisk för att han inte gjort något tidigare.

””
Annons

Men trots att hans lag blev krossat var han inte bekymrad inför fredagen.

””

Kevin Clark var, inte helt oväntat, också optimistisk:

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons