Nyheter

Chans för Guidetti efter Toivonens avsked

John Guidetti beklagar att Ola Toivonen valt att sluta i landslaget. - Det är otroligt tråkigt, säger Guidetti. Samtidigt öppnar det möjligheter för honom själv.(TT)
Publicerad 3 september 2018

Guidetti hoppade in mot Tyskland i gruppspelet och avslutade med ännu ett inhopp i kvartsfinalen mot England.

Men då är då och nu är nu.

Enligt order från förbundskapten Andersson ska det trevliga äventyret i Ryssland stuvas in i mappen för roliga minnen på fotbollsplanen - och helst förseglas med tejp eller gem så att inget ramlar ut. John Guidetti verkar inte ha några problem med det.

””

Hur mycket får han bidra?

Frågan är i vilken utsträckning han kan och får bidra. Paret Marcus Berg och Ola Toivonen - Anderssons favoritval på topp i 4-4-2-systemet, är liksom VM numera i undanstoppat i minnenas arkiv. Toivonen meddelade officiellt i förra veckan att han gjort sitt i landslaget och drar i stället till Australien och ett tvåårskontrakt med Melbourne Victory.

Nu väntar en fajt om platsen bredvid Berg.

TT: Vad betyder det för landslaget att Ola Toivonen slutat?

””

Stort defensivt ansvar

TT: Janne Andersson understryker att han vill utveckla anfallsspelet mer, men att det är svårt med tanke på hur lite tid ni har tillsammans.

””
””

TT: Finns det något i spelsystemet ni kan skruva på för att ni anfallare ska kunna lägga lite mer kraft på det offensiva?

””

Jobbat hårt

Efter VM fick Guidetti extra ledigt, men tycker att han är så gott som ifatt träningsmässigt.

””

TT