Annons
Nyheter

Damkronornas usla år ska utvärderas

Damkronorna har gjort sin sämsta säsong på 14 år. Men först efter en utvärdering kan det bli tal om eventuella förändringar av landslagsledningen. - Vår utgångspunkt är att fullfölja våra avtal och förbundskaptenen Leif Boork har kontrakt till 2018, säger ordföranden Anders Larsson.(TT)
Publicerad 5 april 2017

Sverige åkte ut i kvartsfinal i VM, 0-4 mot Finland, för tredje året i följd. Visserligen var målet för landslaget inte högre ställt än en kvartsfinal. Men med tanke på hur säsongen sett ut finns det all anledning till oro med tanke på att en OS-säsong väntar.

Damkronorna hade inför VM bara vunnit fyra matcher och förlorat 15. Så dåligt landskampsår har man inte haft sedan 2002-2003.

Annons

Styrelsen beslutar

Ishockeyförbundets ordförande Anders Larsson säger att utgångspunkten är att förbundet fullföljer avtalen med sina förbundskaptener. Men precis som vanligt ska det göras en utvärdering av Damkronornas säsong, en utvärdering som förbundets operativa ledning gör och som sedan styrelsen tar beslut om.

TT: Leif Boork har valt att inte ta ut ett par av Sveriges bästa spelare, Emma Eliasson och Jenni Asserholt, under hela säsongen, något han kritiserats för och som skapat turbulens kring landslaget. Är det något som man tittar på i utvärderingen?

””

Dialog med SOK

Damkronorna var sedan i fjol klart för OS i Pyeongchang nästa år. Före VM sade SOK:s ordförande Glenn Östh att han var bekymrad över säsongens dåliga resultat.

””

TT: Vilka krav kan Sveriges olympiska kommitté komma att ställa inför OS-säsongen?

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons