Nyheter

Danska spelarna stöttas internationellt

Internationella spelarfacket, Fifpro, ville först inte blanda sig i konflikten mellan Danska fotbollsförbundet, DBU, och Spelarföreningen i Danmark eftersom det ansågs som ett lokalt problem.(TT)
Publicerad 5 september 2018

Internationella spelarfacket, Fifpro, ville först inte blanda sig i konflikten mellan Danska fotbollsförbundet, DBU, och Spelarföreningen i Danmark eftersom det ansågs som ett lokalt problem. Nu har Fifpro ändrat sig - och uttrycker sin solidaritet med de danska spelarna som just nu strejkar från landslaget.

"Fifpro vill uttrycka sitt fulla stöd för de danska landslagsspelarna som försöker förhandla fram rättvisa och proportionerliga villkor med det nationella förbundet. De danska spelarna har agerat ansvarsfullt genom hela förhandlingen och Fifpro är starkt övertygad om att deras erbjudande om att tillfälligt förlänga sitt gamla avtal skulle ligga i allas intressen", skriver internationella spelarfacket på sin webbplats.

DBU och Spelarföreningen i Danmark har inte lyckats komma överens om ett nytt avtal för herrlandslaget vilket har lett fram till stort kaos inom dansk fotboll. Ett tillfälligt landslag, som till största del utgörs av division 2-spelare, möter Slovakien i en träningsmatch under onsdagen och ställs mot Wales i Nations League på söndag.

TT