Nyheter

Danska VM-drömmen lever trots strejken

Den danska spelarstrejken förra hösten var en kamp för rättvisa villkor. I kväll får vi veta om kampen kostade en direktplats till fotbolls-VM. - Vi har fortfarande allt i egna händer, säger Manchester City-stjärnan Nadia Nadim inför kvällens kvalfinal mot Sverige.(TT)
Publicerad 4 september 2018

Att Danmark måste vinna kvällens avgörande VM-kvalmatch mot Sverige för att gå till VM beror framför allt på matchen som aldrig spelades.

När de danska spelarna gick ut i strejk för att få till ett bättre landslagsavtal blev resultatet att matchen mot Sverige i Göteborg ställdes in, och Sverige tilldelades segern med 3-0.

"Löstes på fel sätt"

Så småningom fick danskorna till ett nytt avtal, och kunde spela vidare i kvalet. Men var det värt det nu när VM-biljetten hänger på en skör tråd?

””
””

Anfallskollegan Nadia Nadim säger att den inställda matchen ger extra motivation inför kvällens match framför hemmapubliken i Viborg.

””
””

"Skulle vara historiskt"

Linköpings lagkapten Janni Arnth vill inte heller tänka så mycket på det som har varit. Hon säger att det danska laget är mycket medvetna om vilken effekt den inställda matchen hade, men gläds åt att de fortfarande har chansen att ta direktplatsen till VM.

Om de skulle lyckas med det, och om de på vägen dit samtidigt har förbättrat villkoren för damfotbollsspelare: desto bättre.

””

TT