Annons
Nyheter

Dybala bakom Juventus seger

Paulo Dybala kallas för Lionel Messis arvtagare. Efter hans två mål mot Barcelona i Champions League-kvartsfinalen kanske tronskiftet är nära. Juventus argentinske anfallsstjärna stal showen från landsmannen Messi i den första kvartsfinalen i Turin.(TT)
Publicerad 11 april 2017

Juventus argentinske anfallsstjärna stal showen från landsmannen Messi i den första kvartsfinalen i Turin. Redan i den sjunde minuten gjorde han 1-0 efter att ha fått en passning från Juan Cuadrado, vänt upp och slagit bollen förbi sin försvarare och i mål.

En kvart senare kom det andra målet efter ett Juventus-anfall på vänsterkanten där 23-åringen fick bollen och sköt direkt med vänstern otagbart för målvakten Marc-André ter Stegen.

Annons

Det var första gången som Dybala gjorde två spelmål i en och samma match för Juventus.

””

Han säger också att hans mål för framtiden är att slippa bli jämförd med Messi, att han vill gå sin egen väg.

Juventus-veteranen Giorgio Chiellini nickade in 3-0 i den 55.e minuten, hans första Champions League-mål sedan 2009.

Barcelona pressade på i slutet men det säkra Juventusförsvaret höll tätt och såg till att Barcelona blev mållöst för blott femte gången i 51 tävlingsmatcher den här säsongen.

För Barcelona behövs nu ett mirakel liknande det i åttondelsfinalen mot Paris Saint-German där man vände 0-4 till seger med sammanlagt 6-5.

””

Returen spelas på Camp Nou på onsdag i nästa vecka.

Onsdagens andra Champions League-kvartsfinal, mellan Dortmund och Monaco, flyttades till onsdagen efter att Dortmunds spelarbuss på vägen till arenan stoppats av explosioner.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons