Nyheter

Svenskduo i slagläge i British Open

Madelene Sagström har bombat sig in i toppstriden i British Open. Mycket tack vare sina långa, raka utslag är 25-åringen på fem under par efter två dagars golf - ett resultat hon delar med Pernilla Lindberg. - Jag står inte och håller igen, säger Sagström om sitt specialvapen.(TT)
Publicerad 3 augusti 2018

Madelene Sagströms boll seglade förbi konkurrenternas utslag med marginal och omdömet kom från en av åskådarna som sett många spelgrupper passera förbi på Royal Lytham St Annes utmanande bana:

””

Det var inte den enda. Med drivern som vapen har den 25-åriga svenskan skaffat sig ett utmärkt utgångsläge inför helgens avgörande i årets fjärde majortävling.

””

"Bara att ösa"

Hon har kört mycket fysträning med inriktning på explosivitet, som frivändningar och benböj, och har gjort det till en vana att låta krafterna få fritt spelrum på rangen.

””

Dessutom har hon hjälp av sin svingteknik.

””

Stor potential

På fredagen förvaltade Sagström några av chanserna favoritklubban gav henne. 70 slag, två under par, innebär att hon totalt är fem under par inför helgen vilket preliminärt är detsamma som fem slag från ledningen.

””

Sagström kom elva i PGA-mästerskapen förra året och var med i tätstriden innan hon föll tillbaka till en 17:e plats under sista rundan i US Open i början av sommaren.

Hon ser sig själv som en majorspelare.

””

"Bra position"

Pernilla Lindberg är också med i titeljakten. 32-åringen som vann ANA Inspiration, årets första major, i april delar för närvarande åttondeplatsen med Sagström efter att ha gått runt på fyra under par.

””

Lindberg gillar läget inför helgen.

””

TT