TT-Sport

Ericsson ser fram emot Sotji

TT-Sport Artikeln publicerades

Svenske Sauberföraren Marcus Ericsson har en bra känsla inför helgens formel 1-tävling i ryska Sotji. Men inför dagens träning kommer blickarna vara riktade mot en sköld. - Jag ser fram emot helgen, solen skiner så det borde bli bra, säger han i en video som publiceras på stallets hemsida.(TT)

– Jag ser fram emot helgen, solen skiner så det borde bli bra, säger han i en video som publiceras på stallets hemsida.

Ericsson säger till Viasport att han trivs bra med banan och beskriver den som rolig med en hel del "mediumsnabba kurvor som är utmanande att köra" i mittensektionen.

"Unik" asfalt

Även Sotjibanans asfalt är speciell, enligt Ericsson.

  – Unik skulle jag vilja säga, den gör att däcken slits nästan ingenting, man kan köra väldigt länge på mjuka däck, säger han till Viasport.

  Ericsson och stallkamraten, brasilianske Felipe Nasr, har valt sju set supermjuka däck, fem mjuka och ett medelmjukt.

  Ericsson jagar fortfarande säsongens första poäng.

  – Poäng är ingen omöjlighet, men vi behöver lite hjälp från andra för att nå dit, det är i alla fall min känsla, säger han till Viasport.

  "Sköld" i fokus

  Mycket av diskussionerna inför dagens träningspass har handlat om det nya skyddet som Red Bulls australiske förare Daniel Ricciardo ska prova. Det rör sig om en typ av genomskinlig skärm som sätts på karossen för att skydda huvudet.

  – Första intrycket verkar okej. Den blockerar inte synfältet så mycket mer, säger Ricciardo enligt Reuters, och tillägger att om det kan rädda ett enda liv de kommande 20 åren så är det värt det.

  Däremot gillas den inte av regerande världsmästaren, britten Lewis Hamilton.

  – Du har den här häftiga, eleganta futuristiska formel 1-bilen. Och så sätter du en kravallsköld på den, säger han enligt AFP och fortsätter.

  – Det är bra att se att (internationella motorsportförbundet) Fia tar säkerheten på allvar. Det är något som ständigt måste arbetas med - så länge det inte påverkar estetiken, stilen och det coola med formel 1.