Annons
Nyheter

Eskilstuna - allsvenskans publikmagnet

Eskilstuna dominerar totalt i publikligan - Djurgården ligger i botten. Varför? - Eskilstuna är en lagom stor stad, säger mittfältaren Petra Johansson. - För stort utbud i Stockholm, säger Djurgårdstränaren Joel Riddez.(TT)
Publicerad 12 april 2017

Säsongen 2014 gjorde Eskilstuna sin första säsong i damallsvenskan - och har sedan debutåret vunnit publikligan varje säsong. Föreningen har de tre senaste säsongerna i snitt lockat 1 940 (2014), 2 640 (2015) och 1 897 (2016) åskådare till matcherna på Tunavallen.

””

Djurgården i botten

Annons

För Djurgården är situationen omvänd. Sportsligt sett slutade återkomsten till allsvenskan med en sjätteplats, men i snitt kom endast 376 åskådare till matcherna på Stockholms Stadion. Sämsta publiksnittet i hela damallsvenskan.

””

Dubbelt allsvenskt

Nykomlingen Hammarby och Djurgården är de enda klubbarna i Sverige som har lag i fotbollens högsta serie på såväl dam- som herrsidan. Ute i Europa är den trenden större - storklubbar som exempelvis Bayern München, Barcelona, Manchester City och Paris Saint-Germain satsar på sina damlag. Riddez hoppas nu att supportrarna till herrlaget även börjar gå på damlagets seriematcher.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons