Annons
Nyheter

F1-ledaren vill inte vara favorit

Sebastian Vettel vann formel 1-premiären med hela tio sekunders marginal. Men Ferrari-föraren ser sig inte som en given vinnare i Kinas GP i helgen. - Mercedes är fortfarande favorit, säger han.(TT)
Publicerad 6 april 2017

De tre senaste årens mästarteam, med Lewis Hamilton och Nico Rosberg som vinnare av VM-serien, vann visserligen inte premiären i Melbourne, men tog de övriga pallplatserna genom Hamilton och Valtteri Bottas. Därför vill Vettel lämna favoritskapet till Mercedes.

””

Kan inte cruisa mot seger

Annons

Mercedes-chefen Toto Wolff är inte orolig, trots missad seger i Melbourne.

””

Till årets säsong har formel 1-bilarna blivit bredare och fått bredare däck. Det låter mer om bilarna och de går snabbare. Förändringarna har gjorts för att locka tillbaka publiken och framför allt locka till sig den yngre generationen.

"Fel att ändra"

De nya ägarna av formel 1-serien har kommit med flera andra förslag på förändringar, något som inte riktigt faller i god jord hos Vettel.

””
””

Svensken Marcus Ericsson tvingades bryta i Melbourne en stund efter att ha krokat ihop med dansken Kevin Magnussen. Han jagar nu vidare i Shanghai mot en topp-tio-placering som skulle ge honom poäng.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons