Nyheter

Alexandersson: "Trodde jag hade koll"

En tidig miss förstörde Tove Alexanderssons medaljchanser. Orienteringsstjärnan fick spendera medeldistansen i VM med att reflektera. - Jag tyckte att det var trevligare att springa ute i skogen än att komma i mål, säger 25-åringen. Hon vann VM-guld på medeldistansen både 2016 och 2017.(TT)
Publicerad 7 augusti 2018

Hon vann VM-guld på medeldistansen både 2016 och 2017. I år var Tove Alexandersson återigen favorit, men gick inte ens i mål med en godkänd tid.

Anledningen: den fjärde kontrollen.

””

När hon insåg sitt misstag slog Alexandersson av på tempot. Väl i mål blev hon inte godkänd, på grund av den missade kontrollen, men låg tidsmässigt omkring plats 60 av 71.

Sparade energi

Att sätta ord på känslorna efteråt var svårt.

””

Tove Alexandersson har berättat att hon har haft svårt för terrängen i lettiska Riga och Sigulda under VM.

””

TT: Är det ett problem med årets VM eller bara en del av orienteringen?

””

Inga svenska medaljer

Vann gjorde ryska Natalia Gemperle, som tog sin första individuella guldmedalj. Bästa svenska blev Sara Hagström, som sprang in på sjätte plats, före sjuan Helena Bergman och Karolin Ohlsson, plats 21.

Inte heller bland herrarna blev det någon svensk pallplats. Tiondeplacerade Gustav Bergman var bäst, före Albin Ridefelt, plats 17, och Jonas Leandersson, plats 29. Norrmannen Eskil Kinneberg vann.

””

TT