Annons
Nyheter

Alvarez: "En härlig känsla"

Tappad ledning i den första semifinalen - den här gången stod Malmö tiden ut. Skåningarna har kvitterat till 1-1 i matcher i SM-semifinalen mot HV71 efter att Nichlas Hardt avgjort i förlängning (3-2) i Malmö Arena. - En härlig känsla, sade Malmöforwarden Robin Alvarez.(TT)
Publicerad 3 april 2017

I lördagens första SM-semifinal i Jönköping var grundserieåttan Malmö i ledning med 2-1 inför den sista perioden - då vände serietvåan HV71 med tre mål på fem minuter och vann till slut med 5-2.

I returen i Malmö Arena (9 935 sålda biljetter) krävdes det förlängning och där klev Malmöforwarden Nichlas Hardt fram. Efter 12.28 styrde dansken in segermålet för Malmö i numerärt överläge fram till 3-2-seger och kvittering till 1-1 i matchserien.

””
Annons

"Hängde i luften"

Syndabock för HV71 blev centern Erik Christensen som blev utvisad efter att onödigt ha sänkt Malmöbacken Jens Olsson med ett slag. Innan dess hade Malmöforwarden Andreas Thuresson prickat ribban och i slutskedet av ordinarie tid hade Fredrik Händemark ett avslut i stolpen.

””

Stor matchvinnare för Malmö var annars målvakten Oscar Alsenfelt, SHL:s främste målvakt under grundserien. I den andra perioden avlossade HV71 17 skott, men Alsenfelt stoppade allt.

””

Tredje semin på onsdag

Malmöspelarna var dock missnöjda med spelet i de två första perioderna.

””

Den tredje SM-semifinalen spelas på onsdag i Jönköping.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons