Nyheter

Årets första seger för Dante Boko

Familjen Kolgjini, Lutfi och Adrian, har haft en rätt tung sommar. Hästarna har dragits med en del infektioner och stallformen har varit down. Därför gladde segern med Dante Boko lite extra i V75-3.(TT)
Publicerad 1 september 2018

I fjol tillhörde Dante Boko landets bästa sprinters. Han vann bland annat Årjängs stora pris på 1.09,6 där han besegrade Propulsion och Ringostarr Treb.

I år har Dante Boko inte varit lika lyckosam även om det blivit fina placeringar i både Årjäng (fyra) och Hugo Åbergs Memorial (trea). Nu kom första segern för året i guldloppet på hemmabanan Jägersro.

"Han kan fortfarande"

Dante Boko var som vanligt snabbast bakom bilen och stack direkt till spets. Efter den hårda öppningen kunde Adrian Kolgjini dra ner på tempot en aning och det höll sedan ända vägen till mål. Även om ledningen krympte till jagande Cyber Lane.

””
””

Cyber Lane spurtade in fint som tvåa men det var för många meter fram till ledaren på sista långsidan.

””

Tabac lekte hem segern

I maj skrev Oskar Kylin Blom på ett avtal om att leasa sexårige travarhingsten Antonio Tabac. Några veckor senare debuterade han med seger på Romme. Sedan dess har han tagit ytterligare tre segrar och sprungit in hela 658 000 kronor.

På Jägersro tog han en imponerande seger i Silverdivisionen efter en mäktig långspurt i tredjespår.

””

TT