Annons
Nyheter

Boston till slutspel - stjärnan kan stängas av

Boston säkrade en slutspelsplats i NHL genom en klar seger över Tampa Bay. Men stjärnan Brad Marchand riskerar avstängning. Boston, som inte kvalificerat sig till slutspel sedan 2014, vann med 4-0 och fansen stod upp och jublade under matchens sista minuter.(TT)
Publicerad 5 april 2017

Boston, som inte kvalificerat sig till slutspel sedan 2014, vann med 4-0 och fansen stod upp och jublade under matchens sista minuter.

””

Boston får kanske klara sig utan sin storstjärna Brad Marchand de kommande matcherna. Han fick matchstraff efter en ful spearing mellan benen på Tampa Bays Jake Dotchin och riskerar avstängning.

Annons

Tampa Bay är inte helt borta från kampen om att ta sig vidare, men laget ligger farligt nära att missa en av de åtråvärda platserna. Laget kämpar om ett wild card, men ligger just nu ett par poäng bakom Toronto.

””

Karlsson vilade på slutet

I helgen spelas grundseriens sista omgång i NHL. Sexton av de 30 NHL-lagen går vidare till slutspel: de bästa tre lagen i de fyra divisionerna, och ytterligare fyra wild card.

Ottawa ligger just nu på delad andraplats i sin division efter seger mot Detroit med 2-0. Erik Karlsson, tillbaka efter ett skadeuppehåll (fotproblem) på två matcher, var en av målskyttarna. Han spelade dock inte hela matchen.

””

Många utvisningar

Mikael Backlund gjorde Calgarys enda mål i bortamötet med Anaheim (1-3), hans 22:a mål för säsongen, men avslutade kvällen med en tiominutersutvisning för osportsligt uppträdande.

Det blev en stökig tredjeperiod sedan Anaheims backstjärna Cam Fowler tvingats lämna isen skadad efter att ha stött samman knä mot knä med Calgarys Mark Giordano. Giordano sade efteråt att det var en olyckshändelse, men Anaheim-spelarna ville hämnas och det utdelades 106 utvisningsminuter i perioden. Anaheim har redan två backar på skadelistan, Hampus Lindholm och Sami Vatanen.

Genom segern är Anaheim på väg att ta sin femte raka seger i Pacific Division. Dessutom utökades Anaheims segersvit hemma över Calgary till 25 matcher. Sviten sträcker sig ända till januari 2004 och är den längsta i NHL.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons