Nyheter

Grupprivalerna hade "perfekt kväll"

Sverige tog en knapp seger mot Luxemburg. Samtidigt gick VM-kvalgruppens topprivaler och körde över sina motståndare. - Det var en perfekt kväll, säger Frankrikes Kévin Gameiro. Målskillnad kan bli avgörande i VM-kvalet.(TT)
Publicerad 7 oktober 2016

Målskillnad kan bli avgörande i VM-kvalet. Sverige har som bekant en tuff uppgift i en grupp med både Frankrike (EM-silver för två år sedan) och Nederländerna (VM-brons för fyra år sedan) som rivaler för topplatserna. Och efter fredagens matcher har "Blågult" redan halkat efter.

Medan svenskarna vann med bleka 1-0 mot Luxemburg krossade Frankrike och Nederländerna sina respektive motstånd.

"En perfekt kväll"

Visst, Bulgarien tog ledningen efter bara sex minuter på Stade de France, men när domaren blåste av första halvlek hade Frankrike vänt med tre mål. Till slut vann "Les Bleus" med hela 4-1 efter att Atlético Madrids anfallspar Kévin Gameiro och Antoine Griezmann haft lekstuga med tre mål sinsemellan, samt ett mål av Dimitri Payet.

””

Det var Gameiros första landslagsmål på fem år, och hans första start i en tävlingslandskamp.

Ronaldo fyramålsskytt

Nederländerna såg även de ut att störas av sin motståndare, Bulgarien. När de orangea klev ut till andra halvlek hade de en säker 2-0-ledning genom Quincy Promes, men en reducering skickade nog en del kalla kårar längs med det sargade landslagets ryggrad. Närmare kom bulgarerna inte utan två nya målskyttar, Davy Klaassen och Vincent Janssen, säkerställde 4-1-vinsten.

På annat håll i VM-kvalet vann Portugal med 6-0 mot Andorra, som drog på sig två utvisningar, och storstjärnan Cristiano Ronaldo noterades för hela fyra mål. Belgien körde över Bosnien-Hercegovina med emfatiska 4-0 och i fredagens mest dramatiska match tappade Schweiz ledningen två gånger om innan Valentin Stocker avgjorde mot Ungern, på bortaplan, med sitt 3-2-mål i sista minuten.

TT