Annons
Nyheter

Guidettis Celta slog Barcelona

Leo Messi är skadad och Barcelona rejält skakat. Celto Vigo delade ut en propp hemma på Estadio de Balaído och prickade in fyra bollar på storklubben. Den sista bjöd målvakten Marc-André ter Stegen på i Celtas 4-3-seger.(TT)
Publicerad 2 oktober 2016

John Guidetti, som på måndagen ansluter till Janne Anderssons landslagstrupp för mötena med Luxemburg (borta) och Bulgarien (hemma), fick under de första 45 minuterna nöja sig med att från bänken belåtet konstatera att Celta fått upp ångan ordentligt efter en trög start i spanska ligan.

Då såg han dansken Pione Sisto och Iago Aspas föra laget fram till 2-0 - och notera ett självmål av Jérémy Mathieu.

Annons

Men ett sårat Barcelona är ett farligt Barcelona. Inom loppet av fem minuter nickade Gerard Piqué in den första reduceringen och Neymar slog in straffen till den andra.

Då återstod en knapp halvtimme att spela.

Men mitt i Barcelonas kvitteringsjakt svarade tysken Marc-André ter Stegen för en blunder av kolossalformat. Han tog lite väl lång tid på sig att lyfta upp en bakåtpassning och det bar sig inte bättre än att han skickade bollen rätt i pannan på Aspas. Ett avgörande mål med tanke på att Piqué reducerade till 4-3.

Guidetti fick spela de sista minuterna när Celta tog tredje raka segern i ligan.

Atlético Madrid var helgens vinnare och toppar tabellen. Trots två straffmissar lämnade Diego Simeone och hans mannar Valencia med en 2-0-seger. Samtidigt tappade Real Madrid sensationellt poäng hemma mot lilla Eibar, som klarade 1-1. Fran Rico slog till redan i sjätte minuten på Santiago Bernabéu men Gareth Bale kvitterade för Real.

Atlético och Real har båda 15 poäng men Atlético toppar tack vare bättre målskillnad. Sevilla är trea och Barcelona fyra.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons