Nyheter

Hamilton blåste Ferrari

Lewis Hamilton utökade ledningen i formel 1-VM efter en spektakulär seger på Monza. Marcus Ericsson fick en trist 28:e födelsedag och slutade först på 17:e plats. Mercedesföraren Hamilton blåste Ferrariförarna Kimi Räikkönen och Sebastian Vettel på hemmafesten.(TT)
Publicerad 2 september 2018

Mercedesföraren Hamilton blåste Ferrariförarna Kimi Räikkönen och Sebastian Vettel på hemmafesten.

Ferrari hade dominerat i kvalet och Räikkönen startade från pole position med Vettel bredvid sig.

Hamilton, som startade som trea, körde om Vettel redan på första varvet och satte in segerstöten när han passerade slutliga tvåan Räikkönen på det 45:e av 53 varv.

När Hamilton passerade Vettel på första varvet snurrade tysken och tvingades in i depå. Där försvann segerchansen för Vettel som blev fyra. Hamiltons stallkamrat Valtteri Bottas slutade trea.

Med sin 68:e seger och sjätte för året, utökade britten VM-ledningen från 17 till 30 poäng före Vettel med sju lopp kvar att köra.

Marcus Ericsson hade tagit poäng i tre av sina fem senaste tävlingar och hade hoppats på att fira sin födelsedag och hedra 40-årsminnet av racinglegendaren Ronnie Petersons tragiska krasch på Monza med en bra insats. Men Ericsson blev påkörd av Brendon Hartley strax efter start och tvingades in i depå.

””

Nästa VM-deltävling körs i Singapore den 16 september.

TT