Nyheter

Handbollens EM-kvaltrupp uttagen

Förbundskaptenerna Staffan Olsson och Ola Lindgren har tagit ut truppen till EM-kvalmatcherna i handboll mot Slovenien. Det svenska handbollslandslaget samlas den 27 april. Två dagar senare tar Sverige emot Slovenien i Växjö. Den 3 maj går bortareturen i Celje.(TT)
Publicerad 7 april 2015

Det svenska handbollslandslaget samlas den 27 april. Två dagar senare tar Sverige emot Slovenien i Växjö. Den 3 maj går bortareturen i Celje.

"Slovenien är en tuff motståndare, men jag är nöjd med den trupp vi har tagit ut. Vi visade i VM att vi har ett försvars- och målvaktsspel som håller hög klass och får vi också offensiven att fungera så vet jag att vi är svårslagna", säger förbundskaptenen Staffan Olsson i ett pressmeddelande.

Tillsammans med kollegan Ola Lindgren har han gjort ett par ändringar i truppen jämfört med VM i Qatar under januari månad. Jim Gottfridsson från Flensburg ersätter Patrik Fahlgren och Andreas Cederholm, Kristianstad, tar Kim Anderssons plats i laget.

"Det ska bli fruktansvärt kul och är någonting som höjer inspirationen. Jag har alltid haft som mål att bli uttagen i landslaget och kanske är det här en bekräftelse på att jag gjort någonting bra", säger Cederholm

Det ligger mer än en EM-plats i vågskålen.

"Det är oerhört viktigt för oss att ta oss till EM eftersom det är sista chansen för oss att spela till oss en OS-kvalbiljett", säger förbundskaptenen Staffan Olsson.

TT