Nyheter

Hedwall starka sista runda bäddade för seger

Caroline Hedwall är tillbaka på vinnarspåret. Efter en stark sista runda vann hon Europatourtävlingen i franska Le Pian-Médoc. - Det var en dag där det mesta funkade, säger hon till Radiosporten.(TT)
Publicerad 9 september 2018

Caroline Hedwall har en tung säsong bakom sig på LPGA-touren i USA präglat av missade kvalgränser. Då tog hon flyget över till Europa och Europatourtävlingen i Frankrike - och det blev seger direkt. Efter en urstark avslutande runda, där svenskan gick på imponerande 62 slag och banrekord, fick hon kliva högst upp på pallen. Hon vann med två slags marginal ner till sydafrikanskan Stacy Lee Bregman.

””

"Mycket självförtroende"

Och det var en minst sagt efterlängtad seger, hennes första Europatourtitel på sex år.

””

Hedwall inledde dagen på tre under par, sju slag efter den ledande danskan Nanna Koerstz Madsen. Men när den 29-åriga svenskan, som stod för nio birdies och resten par, hade en strålande dag, så var det desto jobbigare för danskan som föll tillbaka och slutade delad trea.

"Formen känns bra"

Segern var dessutom Hedwalls sjätte på Europatouren. Och den kunde nog inte ha kommit lägligare. Nästa vecka spelas den femte och sista majorn - Evian Championship - dit Hedwall nu är direktkvalificerad efter segern.

””

Det blev en delad tredjeplats för Lynn Carlsson, som gick ut i ledarboll med Koerstz Madsen, efter att ha gått på ett under par sista dagen. För talangen Julia Engström, som ledde efter första rundan, blev det till slut en delad 15:e plats.

Rättad: I en tidigare version skrevs fel utgångsläge för Hedwall inför sista dagen.

TT