Annons
Nyheter

Helin debutant i landslagstruppen

Debutanten Irma Helin är utropstecknet i Pia Sundhages hösttrupp. Men 22-åringen utmärkte sig redan som 15-åring - på ett elitflickläger. - Gör man helikopterfinten för mig, då gör man intryck, säger assisterande förbundskaptenen Lilie Persson.(TT)
Publicerad 4 oktober 2016

EM-biljetten till nästa sommar säkrades utan problem.

Nu börjar Sveriges förbundskapten Pia Sundhage uppladdningen för vad som ska resultera i en ny svensk mästerskapsmedalj. I höst spelar landslaget två träningslandskamper, mot Iran den 20 oktober och mot Norge fyra dagar senare, och det största utropstecknet i truppen är Piteåspelaren Irma Helin, 22, som debuterar.

””
Annons

Teknisk spelare

Irma Helin debuterade i allsvenskan 2010, då för Djurgården som hon spelade för fram till 2015 när hon flyttade till Piteå. Hon är en kreativ mittfältare - en sådan spelare som Pia Sundhage letar efter.

””

Assisterande förbundskaptenen Lilie Persson såg Irma Helin redan som 15-åring på ett elitflickläger där mittfältaren representerade Stockholm.

””

Blackstenius saknas

I truppen, som är extra stor den här gången, är ytterbacken Lina Nilsson tillbaka efter att ha gjort bra insatser med guldjagande Rosengård. Däremot saknas talangen Stina Blackstenius som ska förbereda sig för kommande U20-VM.

Det är första gången som det iranska damlandslaget spelar en landskamp i Europa. Norgematchen spelas på bortaplan.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons