Annons
Nyheter

Høgmo kan andas ut en stund

Per Mathias Høgmo har fortfarande kvar jobbet som Norges förbundskapten. Det blev en 4-1-seger i måstematchen mot San Marino i VM-kvalet. En seger som satt långt inne.(TT)
Publicerad 12 oktober 2016

I tisdagens hemmamatch mot San Marino, 201:a i Fifas världsrankning, hade Norge endast med sig 1-0 efter den första halvleken på Ullevaal i Oslo.

Ett mål som dessutom kom till genom ett självmål, och ett redan kritiserat norskt landslag, med två inledande förluster i VM-kvalet, hånades på sociala medier.

Annons

Det blev inte bättre när lilleputtnationen San Marino gjorde sitt första bortamål i ett VM-kval sedan 2001 och kvitterade till 1-1 i inledningen av andra.

Norge lyckades ändå reda ut stormen, göra tre mål under den sista kvarten och vinna med 4-1. Tack vare de tre första poängen i kvalet är Norge ny fyra i grupp C före Tjeckien, som spelade 0-0 hemma mot tvåan Azerbajdzjan.

Tyskland fortsätter däremot att imponera på sin väg mot fotbolls-VM i Ryssland 2018. Den tredje raka segern kom i Hannover mot tabelltrean Nordirland och skrevs till 2-0.

Målen gjordes i första halvlek av mittfältarna Julian Draxler, välplacerat skott efter snabbt anfall, och Sami Khedira, nick efter hörna.

Den regerande världsmästaren från mästerskapet i Brasilien för två år sedan leder nu Europas kvalgrupp C på nio poäng och imponerande 8-0 i målskillnad.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons