Nyheter

Sagnia klar för EM-final

Khaddi Sagnia klarade av båda sina mål i längdhoppskvalet i EM - värmen och att ta sig till final. - Nu är det bara att sikta på finalen, säger hon. Sagnia är extremt värmekänslig och hon var orolig att kroppen skulle bli som gelé i den 30-gradiga Berlinvärmen.(TT)
Publicerad 9 augusti 2018

Sagnia är extremt värmekänslig och hon var orolig att kroppen skulle bli som gelé i den 30-gradiga Berlinvärmen.

””
””

Efter det andra hoppet kunde hon lämna Olympiastadion. Det mätte 6,69, två centimeter över kvalgränsen och var säsongsbästa.

””

Skadebekymmer under våren gjorde att säsongsdebuten dröjde till slutet av juni och det blev bara tre tävlingar före EM.

Med tanke på det mätproblemet som längdhopparen Thobias Nilsson Montler råkade ut för i finalen, där det efter flera protester blev en fjärdeplats, hade Sagnia bett sin tränare att se till att hennes kvalhopp filmades av någon i svenska truppen.

””

Målet inför finalen håller hon för sig själv.

””

Flink också till final

Även spjutkasten Sofi Flink har kvitterat ut en finalbiljett i EM - tackvare ett kast på 59,58 i sitt tredje och sista kvalkast.

Flink inledde med två 57-meterskast och låg utanför en finalplats inför den sista omgången. Men svenskan höll för pressen och presterade ett riktigt bra kast när det som bäst behövdes. Hennes 59,58 var kvalets nionde bästa. Bara fem kastare klarade kvalgränsen som var satt till 60,50.

Kramers lugna resa

Andreas Kramer gick enkelt vidare till semifinal efter att ha vunnit sitt försökslopp på 800 meter. Han hade bland annat den regerande världsmästaren Pierre-Ambroise Bosse, Frankrike, efter sig.

””
””

Kramer var knappt trött efter kvalloppet.

””

TT