Nyheter

Danska landslagskrisen tillfälligt löst

Den danska landslagskonflikten är löst - i alla fall för stunden. Därmed kommer Danmark till spel med det bästa laget i Nations League-premiären mot Wales.(TT)
Publicerad 6 september 2018

"Det är bra för landslaget och för alla i dansk fotboll att vi kan spela den viktiga Nations League-matchen med det riktiga landslaget och åter få fokus på det sportsliga", säger DBU:s Jesper Møller i ett pressmeddelande.

Spelarföreningens ordförande Mads Øland uttalar sig också i samma pressmeddelande:

"Avtalet är ett steg i rätt riktning och landslagsspelarna är glada för att de i och med det nu kan fokusera på matchen mot Wales på söndag".

Det tillfälliga avtalet löper fram till månadsskiftet, men redan på måndag återupptas förhandlingarna för att få till ett permanent avtal.

Konflikten mellan DBU och Spelarföreningen har varit en följetong den senaste veckan. När förhandlingarna om ett nytt avtal strandade tvingades DBU leta efter spelare från de lägre divisionerna för att över huvud taget få ihop ett lag. I onsdagens träningslandskamp - 0-3 mot Slovakien - ställde Danmark upp med ett "nödlandslag" bestående av mestadels division 2-spelare.

TT