Annons
Nyheter

Irlands landslag hotar med strejk

Flera av kvinnorna i Irlands fotbollslandslag hotar att bojkotta lagets nästa landskamp om inte Irländska fotbollsförbundet (FAI) förbättrar vad spelarna beskriver som "förödmjukande" arbetsförhållanden.(TT)
Publicerad 4 april 2017

14 A-landslagsspelare, där majoriteten spelar på amatörnivå, säger att det är ohållbart att representera sitt land utan att få varken ersättning för förlorad inkomst eller matchbonus. Enligt en av spelarna, Stephanie Roche, lade många av spelarna upp till 40 dagar förra året på att träna och förbereda sig inför landskamper.

Inga träningsoveraller

Annons

Dessutom ska spelarna ha varit tvungna att byta om på offentliga toaletter på väg till matcherna och dela kläder med ungdomslag.

””

Det irländska förbundet i sin tur är "djupt besviket" över att spelarna hotar med att inte spela träningslandskampen mot Slovakien nästa vecka, och uppger att man vid flera tillfällen har erbjudit spelarna att diskutera "konkreta ekonomiska anbud" för att kompensera truppen.

"Handlar om värdighet"

Bland spelarnas önskemål finns nu en ersättning på omkring 2 800 kronor per match, gymkort samt att få bo på hotell där det åtminstone finns fungerande wi-fi.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons