Annons
Nyheter

Irlands strejkhot "ett sundhetstecken"

På Irland hotar damlandslaget med strejk på grund av "förödmjukande" arbetsförhållanden. Kampen förvånar inte Sveriges förbundskapten Pia Sundhage. - Det är ett sundhetstecken att reagera, säger hon.(TT)
Publicerad 5 april 2017

Det är 14 A-landslagsspelare, där majoriteten spelar på amatörnivå, som säger att det är ohållbart att representera det irländska landslaget utan att få varken ersättning för förlorad inkomst eller matchbonus. Nu hotar spelarna med bojkotta landskampen mot Slovakien nästa vecka.

””

Utan kamp går det bakåt

Annons

Många av de irländska spelarna ska förra året ha lagt upp till 40 dagar på att träna och förbereda sig inför landskamper. Förutom utebliven ersättning ska spelarna ha varit tvungna att byta om på offentliga toaletter.

En verklighet som är väsenskild ifrån de förutsättningar som dagens toppnationer har. Innan Sundhage tog över Sverige var hon förbundskapten för USA (2007-2012) och från den tiden minns svenskan hur den amerikanska stjärnan Christie Rampone en gång klagade på hotellstandarden under en samling.

””

"Inte suttit här i dag"

Sundhage välkomnar jämförelser med andra nationer och andra sporter för att sätta fokus på jämställdheten inom fotbollen.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons