Nyheter

Jenni Asserholt siktar på comeback redan i år

Jenni Asserholt siktar på en comeback i HV71 redan kommande säsong efter att ha fött barn i februari. En uppgift som inte blir enklare i och med att sambon Lucas Frey är ny huvudtränare i laget. - Vi är väldigt öppna båda två för att få detta att funka, säger 30-åringen.(TT)
Publicerad 7 augusti 2018

Jenni Asserholt och sambon Lucas Frey blev föräldrar till dottern Zoe den 6 februari. Kort därefter följde den tidigare Damkronorna-kaptenen OS i Sydkorea från tv, efter att själv ha spelat tre raka olympiska spel.

Asserholt hade sedan tidigare lämnat landslaget efter dåvarande förbundskaptenen Leif Boorks långvariga vikthets.

””

Två månader efter barnafödandet var hockeyälskaren tillbaka i träning, och nu ligger fokus på en comeback i HV71 redan kommande säsong.

Förra veckan bjöd på årets första minuter på isen - och känslan var minst sagt god.

””

Kan bli morgonpass

Exakt när comebacken blir är ännu oklart. Som småbarnsförälder kan det vara nog så svårt att få ihop livet hemma med en elitsatsning. Lättare blir det inte för familjen då pappan Lucas Frey dessutom är ny huvudtränare för HV71:s damlag efter ett par år som assisterande.

””

HV71 stöttar paret för att få det att funka. Förståelsen och flexibiliteten är stor, menar Asserholt. Hon får träna som laget fast på egna tider. Dessutom finns hjälp att få i form av barnpassning.

Haft kontakt med landslaget

Asserholt har under många år sett bra spelare lämna sporten i 20-25-årsåldern på grund av de dåliga förutsättningarna inom damhockeyn. Hon tror att det är viktigt att spelarna kan hålla på längre än så för att Sverige ska bli slagkraftigt igen internationellt.

Damkronornas nya förbundskapten Ylva Martinsen och Asserholt har haft kontakt ett par gånger. 30-åringen tror att den nya förbundskaptenen kommer innebära ett lyft för svensk damhockey, men lämnar sin egen framtid i landslaget helt öppen.

””

TT